Schrijven en pitchen voor The Conversation


The Conversation is een nieuws- en opiniewebsite met inhoud die door academici is geschreven (met de hulp van professionele journalisten). De artikelen zijn open access, en andere mediakanalen zijn vrij om het artikel te herpubliceren. De Universiteit Utrecht is een van de universiteiten die het platform financiert.

Verschillende van onze wetenschappers hebben geschreven voor The Conversation. Met het beste UU-artikel hebben we meer dan een miljoen lezers bereikt. Dat is natuurlijk niet gemiddeld. Maar de helft van ‘onze’ artikelen bereikt meer dan 10.000 lezers. Van wetenschappers die voor The Conversation schreven horen we dat ze na publicatie worden benaderd door andere media en/of beleidsmakers.

Naast publicatie in het Engels, vertaalt The Conversation zo nu en dan artikelen in andere talen zoals Frans of Spaans. Verder heeft The Conversation sinds kort een podcast.

Tijdens deze training neemt een redacteur van The Conversation je mee in wat The Conversation is – onze oorsprong en doelstellingen; wat ze doen en waarom. De redacteur gaat in op de vraag waarom je je onderzoek moet communiceren met het publiek en neemt je mee door het gezamenlijke redactionele proces van The Conversation. Je krijgt tips over stijl, toon en structuur, kijkt hoe je moet pitchen en kijkt naar verschillende benaderingen en soorten artikelen. Verder is er tijd om mogelijke pitches te bespreken met de redactie.

Meedoen

Als je mee wilt doen aan de training, stuur dan een e-mail naar a.e.waterlander@uu.nl