Vacature | Projectcoördinator (0,8 – 1,0 fte)

2 September 2022

Work with us on a sustainable future 003

UREN PER WEEK: 30 tot 40

FACULTEIT: Faculteit Bètawetenschappen (UU)

AFDELING: Departement Scheikunde, ARC CBBC consortium

UITERLIJK REAGEREN OP: 20 september 2022

Functie

Als projectcoördinator van het Advanced Research Center Chemical Building Block Consortium (ARC CBBC) maak je deel uit van het Support Office. Dit bestaat uit negen medewerkers die, onder leiding van wetenschappelijk directeur professor Weckhuysen, de besturen en onderzoekers van het ARC CBBC adviseert, ondersteunt en faciliteert op het gebied van onder andere wetenschappelijke projecten, de voorbereiding en uitvoering van beleid, financiën, wet- en regelgeving, contracten, het educatieprogramma, communicatie en het organiseren van evenementen.

In samenwerking met de andere leden van het Support Office zorg je ervoor dat het Support Office een gestructureerde en dienstverlenende spil is binnen het consortium. Als projectcoördinator:

 • organiseer je de wetenschappelijke projectmeetings: presentatieschema’s maken en versturen, zalen en catering regelen, en actiepunten notuleren;
 • ondersteun je bij de voorbereiding van bestuursvergaderingen: planning, locatie en catering;
 • verricht je beleidsondersteunende inhoudelijke werkzaamheden, zoals het nalezen, aanpassen en in routing brengen van bestuurlijke stukken en het notuleren van de vergaderingen;
 • regel je de administratie rondom de beoordeling en toekenning van nieuwe projecten;
 • verzamel en archiveer je presentaties en kwartaalrapporten;
 • ondersteun je bij het verzamelen van wetenschappelijke jaarrapporten van de projecten van het ARC CBBC;
 • houd je de administratie bij rondom de wetenschappelijke publicaties;
 • volg je samen met de communicatiemanager mogelijke outreach-activiteiten op.

Momenteel is er financiering voor 3 jaar. Zonder aanvullende financiering zal er binnen de Universiteit Utrecht gekeken worden naar een nieuwe positie die aan jouw wensen voldoet.

We zoeken een collega die zo snel mogelijk kan starten. Hierdoor kan het voorkomen dat we contact met je opnemen vóór het verlopen van de deadline. We raden je aan om direct te solliciteren als je denkt dat deze baan bij je past.

Profiel

We zijn op zoek naar een collegiale en veelzijdige teamspeler met oog voor detail en sterk in communicatie richting stakeholders. Verder zien we graag dat je het volgende mee brengt:

 • hbo werk- en denkniveau; affiniteit met duurzame chemie en interesse in wetenschappelijk onderzoek zijn een pre;
 • organisatorische vaardigheden. Jij bent pas tevreden als alles tot in de puntjes is geregeld;
 • goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor verhoudingen in een complexe werksituatie;
 • een grote mate van zelfstandigheid en je bent proactief, flexibel, servicegericht en stressbestendig;
 • beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel gesproken als geschreven. Veel van de communicatie zal in het Engels plaatsvinden;
 • beheersing van het gehele Officepakket, met name Outlook en Teams.

Aanbod

Wij bieden:

 • een positie voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • een voltijd brutosalaris variërend van € 2818,- tot € 3764,- in de schaal 8;
 • voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport.​ Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Met meer dan 7.000 medewerkers zorgen we voor maatschappelijk relevant onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De universiteit is een actief en betrokken onderdeel van de maatschappij, met als toegevoegde waarde onze open blik op maatschappelijke vraagstukken. We werken samen met andere (internationale) universiteiten, het bedrijfsleven, overheden, de culturele sector en maatschappelijke organisaties. Werken bij de Universiteit Utrecht betekent werken bij de beste universiteit van Nederland.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. Ons motto is: Some connections are fundamental. Be one of them.

Het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC) is hét platform voor circulaire chemie. Het is een uniek samenwerkingsverband waarin vooraanstaande chemische bedrijven en universiteiten hun krachten hebben gebundeld. Het richt zich op wetenschappelijk onderzoek aan chemische bouwstenen voor de duurzame producten en processen van de toekomst, onder meer door zich te richten op nieuwe katalysatoren, functionele materialen, coatings en energiedragers.

Het Research Center is ondergebracht bij de coördinator van de samenwerking, Universiteit Utrecht, waar de leden van het Support Office in dienst zijn. De partners, AkzoNobel, Shell, BASF, de universiteiten van Utrecht, Eindhoven en Groningen, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Nederlandse wetenschapsorganisatie (NWO) en de Topsector Chemie hebben het onderzoeksprogramma met een budget van meer dan 100 miljoen euro opgericht voor een eerste periode van 10 jaar.

Aanvullende informatie

Als je vragen hebt over deze functie, stel ze gerust aan Anne-Eva Nieuwelink via A.Nieuwelink@uu.nl of Anita ter Haar via A.terHaar@uu.nl.

De 1e Selectieronde zal plaatsvinden op dinsdag 27 september 22 op de Uithof.
De 2e Selectieronde zal plaatsvinden op woensdag 28 september 22 tussen 17.00 en 18.00 uur digitaal.
Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar science.recruitment@uu.nl o.v.v. de functietitel.

Kijk voor meer informatie op werken bij de faculteit Bètawetenschappen.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Als je de kennis en ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via de “Solliciteer” knop op de vacature op de website van de Universiteit Utrecht. We ontvangen graag je motivatie en cv.

Als deze functie niet is waar jij naar op zoek bent, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur deze link dan naar diegene door.

Uiterlijk reageren op 20 september 2022.